0P50A5 MIUč+ Zápis je tu – školní multilicence na 5 školních roků

P-50-A5

Nový produkt

MIUč+ Zápis je tu  – školní multilicence na 5 školních roků

Více informací

2 690 Kč s DPH

Přidat na seznam přání

Více informací

K pracovní učebnici Zápis je tu nabízíme i její interaktivní podobu. Cvičení zde uváděná byla ověřena v přípravných kurzech pro předškoláky na základních školách. Prostřednictvím tabletu tak vyučující měli možnost pracovat s dětmi na jednotlivých stranách také formou, která výuku velmi obohatila, např. zvětšení obrázku, jeho přesun nebo vybarvení pouhým dotekem prstu apod. Všechny tyto formy práce jsou pro děti velmi lákavé.  Žákovské verze si přitom lze stáhnout i do tabletu a pracovat s nimi s pomocí rodičů i doma.

Pracovní učebnici Zápis je tu doporučujeme:

- pro práci v přípravných kurzech pro předškoláky na základních školách,

- pro práci v mateřských školách,

- pro práci doma s rodiči,

- při ověřování znalostí u zápisu (i po zápisu) do 1. ročníku.

A jaká cvičení v rámci interaktivní učebnice Zápis je tu najdete?

K pohádkám, které jsou uvedeny v papírové verzi učebnice, nabízíme audiopohádky.

Velmi oblíbené je pexeso, které obsahuje obrázky z jednotlivých stran učebnice. Při této hře děti hledají dva stejné obrázky a pojmenovávají je. Počet karet je přiměřený věku dětí, proto všechny děti mohou prožít pocit úspěchu z odhalených kartiček. Naše pexeso se však od běžného pexesa odlišuje. Záměrně byly vybrány obrázky, které se odlišují barevně, aby se děti s jistotou naučily od sebe odlišovat jednotlivé barvy. Například v pexesu „Koťata“ je každé kotě jinak barevné.

Obrázky pod rukou výtvarnice ožily natolik, že mohou děti inspirovat i k vyprávění. Do středu herního plánu byl umístěn myšák, který ukazuje na karty kolem sebe. Děti mu při hře vypráví o obrázcích na kartách. Například po otočení dvojic obrázků, které k sobě patří, mohou tvořit věty typu: Toto koťátko se na mě usmívá. Toto koťátko spinká. Věty mohou rozvíjet do příběhu o koťátku. Například: Toto koťátko spinká. Odpočívá. Bylo unavené, protože...

Do interaktivní učebnice byla vybrána i spousta říkanek a básniček, které jsou vhodné pro předškoláky. Tematicky jsou zaměřeny k obrázkům na jednotlivých stranách. Děti tak mají před sebou slova z říkanek zapsaná graficky do rámečků, a to pomocí teček (krátké slabiky s krátkou samohláskou) a čárek (dlouhé slabiky s dlouhou samohláskou nebo dvojhláskou). Při tleskání do rytmu říkanky mohou děti pomocí grafického zápisu vnímat délku samohlásek ve slabikách jednotlivých slov. Pro lepší orientaci je ještě každý řádek rozlišen jinou barvou. Těmito prvopočátečními čtenářskými rozcvičkami tak lze předejít možným potížím, které mohou při výuce čtení v 1. ročníku nastat.

Každé interaktivní cvičení je opatřeno vlastní ikonkou. Ta zpřehlední a urychlí orientaci při výběru cvičení.

V současné době připravujeme cvičení Karty z klobouku, ve kterém děti k jednomu, dvěma až šesti obrázkům zobrazeným na kartě vybírají kartu se stejným počtem obrázků. Toto cvičení ožívá postavou animovaného bílého králíčka, který je pochválí za správně splněný úkol. Pokud se jim nepodaří vybrat správnou kartu, vyzve je, aby ve hře pokračovaly, nenechaly se odradit a zkusily správnou kartu dohledat. Na závěr je za práci odmění hvězdičkami. Podobně lze děti pochválit i při práci s jinými cvičeními, např. za to, jak rychle pracovaly, za pokrok každého z nich, za soustředěnost při práci nebo za pomoc kamarádovi.

Dalším velmi přitažlivým cvičením, které připravujeme, je cvičení s názvem Poznávací karty. Ke každému nakreslenému zvířátku v učebnici byla vybrána série fotografií, na nichž je zvíře zachyceno v reálném světě. Prostřednictvím fotografie tak lze každé zvířátko navštívit v jeho přirozeném prostředí a pomocí záběru z jeho života pozorovat jeho chování v přírodě. Toto cvičení se snaží v dětech probudit pozitivní vztah k přírodě a její ochraně, a rozšířit tak jejich vědomosti, na nichž mohou v budoucnu stavět v rámci vzdělávací oblasti Člověk a jeho svět. Ke každé fotografii je navíc k dispozici audionahrávka obsahující zajímavost ze života daného zvířátka. Informace jsou podávány formou přiměřenou věku posluchačů.

O dalších cvičeních pro interaktivní učebnici Zápis je tu Vás budeme průběžně informovat na našich webových stránkách v aktualitách.

Abychom podpořili kvalitní přípravu dětí do 1. ročníku, připravujeme pro předškolní vzdělávání další pracovní učebnice. Souběžně pracujeme i na jejich interaktivní podobě, aby je bylo možné využít současně s vydáním papírových učebnic.

 

Vyzkoušet na ucebnice-online.cz kliknutím zde.

Recenze

Žádný názor zákazník pro tuto chvíli.

Napsat recenzi

0P50A5 MIUč+ Zápis je tu – školní multilicence na 5 školních roků

0P50A5 MIUč+ Zápis je tu – školní multilicence na 5 školních roků

MIUč+ Zápis je tu  – školní multilicence na 5 školních roků